PLATONIC BAND deschide Brasov Jazz & Blues Festival, editia a V-a

PLATONIC BAND deschide ediția a V-a, BRASOV JAZZ & BLUES FESTIVALJoi, 7 septembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.

Platonic Band (România)

Numeri pe degete artiștii de la noi care și-au dorit să țină ani de zile de lucrurile în care ei cred cel mai mult. Platonic înseamnă pasiunea unui om pentru muzică, pentru chitară, pentru interacțiunea între oameni care au aceeași pasiune. Unul dintre proiectele cele mai stabile din punct de vedere muzical, care își face simțit efectul de la primele acorduri eliberate într-un context “live”. Nicu Patoi și-a denumit grupul încă de când și-a propus să îmblânzească chitara, la mijlocul anilor ’90. Cu sonorități comune numelui său, dar și bazat pe un concept artistic solid, grupul a început seria de concerte în care se cântau compozițiile lui Nicu. A urmat perioada “Taverna”, în care Platonic, sub diferite formule instrumentale, a preluat și interpretat în direct sute de piese, împreună cu zeci de artiști, majoritatea din prima linie valorică. Unicitatea acestui proiect nu consta numai în sutele de piese cântate live, ci și în maniera expresivă, dinamică și bogată din punct de vedere muzical, în care grupul își abordează repertoriul. Platonic creează intersecții stilistice între blues, rock, jazz și funk, păstrând esența calității muzicale într-un ansamblu unitar care dizolvă granițele artificiale dintre genuri.

Un recital Platonic conține compozițiile lui Nicu Patoi, printre care sunt intercalate diverse teme din repertoriul de blues și rock, toate încărcate de energie pozitivă, virtuozitate și aplomb. În componența actuală, cu Nicu Patoi la chitară, Răzvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas și Berti Barbera în calitate de percuționist și vocalist, supergrupul Platonic își continuă drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregătind în paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtonă și una dintre puținele formule care, prin prestația lor, își justifică statutul de supergrup.

Platonic Band înseamnă:

  • Nicu Patoi – Guitars
  • Razvan „Lapi” Lupu – Drums
  • Adrian Ciuplea – Bass
  • Berti Barbera – Vocal, Percussion

Joi, 7 septembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov.

 

Lasă un răspuns