Hai la teatru în week-end, te așteaptă piesele „PRINS ÎN PLASĂ” și „UN CUPLU CIUDAT”

În datele de vineri și sâmbătă, 16 respectiv, 17  martie 2018, Teatrul „Sică Alexandrescu” prezintă publicului piesele „PRINS ÎN PLASĂ” de Ray Cooney  și „UN CUPLU CIUDAT”  de Neil Simon.

 

 

 

 

 

 

 

 

În ziua de vineri 16.03.2018 actorii teatrului dramatic din Brașov, cu mult talent, ne aștern piesa „PRINS ÎN PLASĂ” scrisă de Ray Cooney in 2001.

Britanicii sunt cunoscuți pentru umorul sec, însă se pare că scriitorul Ray Cooney a reușit să surprindă infidelitatea unui bărbat cu foarte mult umor spumos. Comedia este despre un șofer de taxi din Londra, John Smith, bigam, cu două vieți și un program foarte precis pentru a jongla cu cele două soții, o nevastă în casa din Streatham și o altă soție în Wimbledon.
Ray Cooney este unul dintre cei mai apreciați creatori de comedii boulevard, care își realizează eroii și ipostazele în care îi pune cu precizia și minuțiozitatea unui ceasornicar. Fiecare personaj are un destin logic,nebunesc și tragic în același timp. Piesa ”Prins în plasă” are un ritm alert, totul se desfășoară între minciuni și înselăciune, de situații imposibile cu efect comic, de scene nebunești care nu știi cum se vor sfârși.

”Două ore, publicul brașovean va avea ocazia să uite de absolut tot ce înseamnă mici sau mari probleme. Să vină pentru că este sănătos și benefic pentru orice om să râdă în hohote. Nu este un spectacol cu care o să luăm premiul UNITER, însă e un spectacol care va fi extrem de bine primit de public, și dacă va fi și bine gestionat de către teatru, ani de zile îl vor juca! Am pus spectacolul acesta și la Nitra, un oraș din Slovacia, într-un teatru mare, și l-au jucat de 178 de ori! Teatrul Mic din București unde am pus în scenă „Bigamul” l-a jucat timp de 10 ani!”, spune regizorul Cristian Ioan.

”Strălucitoare? Este mai mult decât atât, este un triumf. Inteligenta construcție a structurii piesei, bucuria imaginativă, posibilitățile de acțiune comică… pun acest spectacol în topul greilor acestui gen dramaturgic. Asta da farsă!”, scria Daily Telegraph

Distribuția:

John Smith: MIHAI BICA
Stanley Gardner: MIHAI GIURIȚAN
Barbara Smith: GABRIELA BUTUC
Mary Smith: CARMEN MORUZ/ LIGIA STAN
Gavin Smith: TUDOR HURMUZ/ VLAD PAVEL
Vicki Smith: CLAUDIA SULIMAN
Tatăl: GABRIEL COSTEA

Regia: CRISTIAN IOAN

Traducerea: Marian Popescu

Scenografia: Alexandra Dumitru

Regia tehnica: Vasile David

Lumini: Valerică Chiosa, Andrei Reileanu, Tudor Smeu

Sunet: Ovidiu Grădinar, Aflorei Florin

Sufleur: Marian Cărstea

 

În ziua de sâmbătă 17.03.2018 actorii teatrului dramatic din Brașov ne încântă simțurile piesa „UN CUPLU CIUDAT” scrisă de Neil Simon ce a avut premiera pe Broadway în anul 1965.

Neil Simon este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi americani și unul dintre cei mai jucați, atât pe teritoriul american, cât și în întreaga lume. Între anii ’60 și ’80, numele lui devenise echivalent, pentru teatru, cu numele lui Steven Spielberg, în lumea filmului. Un semn clar al succesului de public şi al succesului de casă.
Născut în 1927, în Bronx, Neil Simon a urmat, destul de sporadic, cursurile Universităţii din New York, în cursul anului 1946, la numai un an de la sfârșitul Celui de-al Doilea Război Mondial. Doi ani mai târziu, începe să scrie scenarii pentru Radio şi Televiziune, alături de fratele sau, Danny Simon.
Textele au avut succes și au fost angajați, la începutul anilor ’50, pentru a realiza scenariile popularului serial de comedie Your Show of Shows. Munca lor le-a adus două nominalizări la Premiile Emmy.
Experiența din această perioadă i-a folosit ulterior, când a început să scrie dramaturgie.
În 1961, a avut loc prima premieră pe Broadway a unei piese scrise de Neil Simon, Come Blow Your Horn. Succesul a fost atât de mare încât s-au jucat 678 de spectacole. A urmat, apoi, musicalul Little Me care i-a adus prima nominalizare din cariera sa la Premiul Tony. Ulterior, Simon a mai fost nominalizat de șatesprezece ori şi a câştigat de trei ori acest premiu care, pentru teatru, este echivalentul Oscarului.
De asemenea, a fost premiat cu mult râvnitul Premiu Pulitzer, pentru Lost în Yonkers.
În 1966, Simon avea patru spectacole care rulau în același timp pe Broadway: Sweet Charity, Star Spangled Girl, The Odd Couple (Un cuplu ciudat) şi Barefoot în the Park (Desculț în Parc).
Opera sa prolifică include comedii uşoare, comedii „negre”, câteva opere autobiografice, scenarii pentru comedii muzicale. De asemenea, a scris peste douăzeci de filme de lung metraj şi a primit patru nominalizări la Oscar pentru Cel mai Bun Scenariu.
Piesa „Un cuplu ciudat”, varianta pentru femei, este scrisă la 20 de ani după ce Simon publicase celebra versiune cu personaje masculine, versiune care s-a făcut cunoscută şi graţie celebrei ecranizări din 1968 (care i-a avut în rolul principal pe Jack Lemmon şi Walter Matthau).

Distribuţia:

Florence Unger: Bianca Zurovski

Olive Madison: Ligia Stan

Vera: Viorica Geantă-Chelbea

Sylvie: Iulia Popescu

Renee: Maria Gârbovan

Mickey: Mirela Borș

Manolo Costazuela: Marius Cisar

Jesus Costazuela: Demis Muraru

Regia: Adrian Iclezan

Decorul: Mihai Mădescu

Costumele:Luana Drăgoescu

Foto și grafică afiș: Bogdan Spătaru

Durata: 2h 20’ (cu pauză)

 

Bilete se pot achiziționa online, de AICI  sau direct de la casa de bilete a teatrului.

Program casa de bilete:
marți – vineri: 11:00 –19:00
sâmbătă – duminică: 15:00 –19:00
Tel: +4 0268 412 969

Preţuri bilete:
Categoria I – 25.5 lei
Categoria II – 20.4 lei

Lasă un răspuns