Aventura – Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brașov

AVENTURA
Adaptare după „Somnoroasa aventură” de Teodor Mazilu

Acest eveniment a expirat

Spectacol prezentat de Teatrul ”Sică Alexandrescu” Brasov

Regia: Dominic Dembinski
Muzica & Video: Mihaela Constantinescu (TVR)
Decorul si costumele: Rodica Garștea
Direcția de scenă si adaptarea: Dominic Dembinski

Distribuția: Gabriel Costea, Viorica Geantă Chelbea, Claudia Elena Suliman, Marius Cristian Cisar, Muraru Demis, George Custura, Relu Sirițeanu, Oana Hui.

 

Durata: 2h 15’ (cu pauză)
PREŢ BILET: 25 LEI

Sinopsis:
Domnul Gherman, un politician impecabil, ireproşabil şi implacabil, serios, e în căutarea echilibrului. Şi cum altfel poate regla balanţa armoniei dacă nu cu imaturitatea, iresponsabilitatea şi inocenţa Gabrielei.
Iar cum calea spre fericire nu e niciodată facilă, drumul bărbatului nostru serios către inima tinerei trece obligatoriu pe la mătuşa Cleo, mamă iubitoare, intrigantă de profesie şi veşnic direct interesată de confortul propriu.

Răpirea Gabrielei de către Domnul Gherman pare să fie unica solutție pentru a-i aduce împreună pe cei doi. În această aventură ”serioasă” îşi găsesc repede locul şi Ogaru, inepuizabilul excroc sentimental fără vârstă şi Manole, iubitul sincer, mecanicul amator de plimbări în pădurea Băneasa.
Aceasta poveste, o satiră acidă a lui Teodor Mazilu ce țintea clasa activiștilor de partid din anii 60, este adaptată de regizorul Dominic Dembinski, evenimentelor din Decembrie 1989 când foștii “aparatnici” vor deveni prin cameleonism noua clasa conducătoare ce va implementa ”capitalismul specific” românesc.

Astfel comedia devine tragică și se termină într o cheie ce sperăm să-l pună pe gânduri pe spectatorul de astăzi care și după 28 de ani este încă ”victima” favorizată sau nu a noii sale istorii care încă se scrie și rescrie!

“Este o adaptare îndrazneata si provocatoare pentru spectator, având un text scris în anii ’60 de către Teodor Mazilu dar adaptat și adus în zilele Revoluției Române din 1989, de către mine. Este un spectacol prin care doresc să exorcizez un rău pe care l-am trăit și ai avertiza pe tineri că lucrurile care se uită sunt foarte periculoase. Piesa este un remember, în cheie comică, prin care ne despărțim de trecut, râzând.” Regizorul Dominic Dembinski despre “Aventura“