BRASOV JAZZ & BLUES FESTIVAL 2019 – Ziua 1

Teatrul Sică Alexandrescu

JOI, 31 octombrie, ora 19.00
Teatrul Sică Alexandrescu Brașov

19.00 – Berti Barbera și Nicu Patoi: ”Blue Drops”
20:00 – EQUILATERAL: Nicu Patoi, Florin Giuglea și Cezar Popescu

Seară de jazz și blues românesc
Preț bilet : 45 lei

 

BERTI BABERA & NICU PATOI lansează în premieră la Brașov albumul ”Blue Drops” și deschid astfel BRAȘOV JAZZ & BLUES FESTIVAL, ediția a VII-a!

”Blue Drops” este poate cel mai bun produs de blues acustic apărut până acum în Romania, din partea a doi dintre cei mai titrați muzicieni: Berti Barbera și Nicu Patoi. Mai multe instrumente, stiluri și stări, doar doi artiști, o singură lume, aceea a sunetelor sincere și bine articulate. O delectare pentru orice iubitor de specialități muzicale, o bucurie pentru oricine primește divertismentul de calitate și arta muzicală cu deschidere.

”Nu suntem americani. Nu am vizitat această țară până acum, dar am ascultat-o pe tot parcursul vieții. Nu suntem nici ”maeștri” văduviți de adulație, dornici de a demonstra măreție plebei, deși albumul nostru prin care am explorat forma și emoția blues-ului e ceva unic, grozav, datorat exclusiv pasiunii și dorinței de a evolua. Ascultând această muzică, am format o strânsă conexiune cu lumea, am învățat limbajul blues-ului, mergând până la rădăcinile acestui gen care stă la baza a tot ce ascultâm în ultimii 100 de ani. De ce blues, totuși, dacă nu suntem americani și nu am respirat niciodată aerul de acolo? Pentru că este muzica pe care o percepeți imediat, în timp ce noi putem da totul ca muzicieni. Pentru că prin emoții puternice, dureri de cap și inimă, dezamăgiri și revelații am trecut toți, dar poate nu am avut aceeași ocazie de a fi sinceri. Acest gen a înconjurat lumea de atâtea ori, încât și cele mai ascunse colțuri au fost marcate de notele ”blue”. … Acesta este omagiul nostru adus muzicii care a venit ca un sprijin în multe momente dificile de-a lungul vieții, este lumea noastră reală, locul în care putem fi noi înșine. Fiecare piesă are propria estetică, primind o abordare care ne-a făcut să studiem stiluri și tehnici, pentru o muzică limpede și vie. Abandonați-vă în ”Blue Drops”, lăsați acest album să fie coloana sonoră a vieții voastre, precum și modestul nostru adaos la un fascinant idiom în plină extindere, mâna noastră întinsă, cel mai bun produs al nostru de până acum.”

Link Video:
https://www.youtube.com/watch?v=pBX5jorcCO8

 


EQUILATERAL: Nicu Patoi, Florin Giuglea și Cezar Popescu (România)

Pe 31 octombrie la Brasov Jazz & Blues Festival, trei dintre cei mai buni chitariști ai României, Nicu Patoi, Florin Giuglea și Cezar Popescu, alături de alți instrumentiști valoroși precum Adrian Ciuplea, Mihai Ardelean, Răzvan „Lapi” Lupu, Hanes Radu și Berti Barbera, se vor revedea sub forma unui spectacol extraordinar în care chitara, stilul și virtuozitatea vor fi celebrate printr-un spectacol exploziv care poartă sugestiv denumirea de „EQUILATERAL”.

Equilateral – un spectacol al artei muzicale, în care toți cei implicați au valori comune și își împart colegial repertoriul și scena, se prezintă pentru prima dată publicului din Brașov și nu ar trebui să lipsească din agenda niciunui iubitor de concerte și de superlative muzicale.

Link Video:
https://www.youtube.com/watch?v=Lb3heCd-8lA
https://www.youtube.com/watch?v=UR8EmunSHoA
https://www.youtube.com/watch?v=B0bsfxt3KLY