BRASOV JAZZ & BLUES FESTIVAL 2019 – Ziua 4

Teatrul Sică Alexandrescu

DUMINICĂ, 3 noiembrie, ora 19.00
Teatrul Sică Alexandrescu Brașov
Seară de jazz internațional

Dock in Absolut (Luxemburg/Belgia)
Kekko Fornarelli Trio (Italia)

Preț bilet: 45 lei

 

DOCK IN ABSOLUTE este un trio din Luxemburg și Belgia, compus din Jean-Philippe Koch – pian, David Kintziger – bas și Robert Ivanov – tobe. Ei combină diferite stiluri de jazz progresiv, clasic și rock. Muzica lor este variată, puternică și bogată. Trio-ul și-a prezentat muzica la multe festivaluri și evenimente, printre care Festivalul de Jazz din Tokyo, Festivalul Internațional de Jazz din Hong Kong, Festivalul de Jazz din Edinburgh, Festivalul de Jazz din Liverpool, Festivalul de Jazz de la Paris à la Cité, Festivalul Jarasum Int’l Jazz, Jazz Au Chellah, Ottawa Jazz Festival, Festivalul de Jazz May Penza, Festivalul Internațional de Jazz Beishan, Festivalul de Jazz de la Yokohama, Jazz Marathon din Bruxelles, Stuttgart Musikfest, Festivalul Jazz de la Südtirol, Festivalul de Jazz Aglan, etc.

Dock In Absolute este propunerea Rabobank Amersfoort Jazz, festival parter Brasov Jazz & Blues Festival.

Link video:
https://www.youtube.com/watch?v=xkKu2ts6brA
https://www.youtube.com/watch?v=YcKZYlRBQUI

Seria artiștilor de jazz virtuoși continuă în această ediție cu KEKKO FORNARELLI – unul dintre cei mai apreciaţi pianişti italieni al ultimului deceniu.

”Italia ne-a obișnuit cu calitatea artistică de sute de ani, școala, scena și nivelul de abordare fiind dintotdeauna excepționale. Calitatea muzicienilor și deschiderea spre fenomenul lărgit ne aduce în zilele noastre câteva reușite muzicale, cu propria estetică și un grup de muzicieni ajunși în vârful afișelor de festival european.

KEKKO FORNARELLI este unul dintre pianiștii cu școală de jazz care a ascultat și multă muzică actuală, cel puțin asta arată albumele lansate până acum, mai ales „Abaton”, lansat în 2018. Fornarelli merge dincolo de gen și formă și ramâne intens pe latura afectivă, capabil să-și descrie viața printr-un limbaj format din emoții și liniște tradusă, autentic și cursiv, surprinzător prin limpezime și efecte sonore. Până la ultimul detaliu, avem un album rafinat, modern, venit de la artiști în totalitate transpuși în propria dimensiune.”
Sursa: http://www.romania-muzical.ro

Link video:
https://www.youtube.com/watch?v=6qiE4E7QnFI
https://www.youtube.com/watch?v=1fRiF_BCiQ0