SOLD OUT – Brasov Jazz & Blues Festival – ziua 1

Piața Sf. Ioan - Brașov
Vezi pe Harta

Adaugă în coș

Vineri, 3 septembrie 2021@Piața Sf. Ioan (Brașov)
Ora 18.00: Laura Cox (FR)
Ora 20.00: Kirk Fletcher (USA)
Preț bilet presale până la 20 august: 35 lei*
Preț bilet întreg începând cu 21 august: 50 lei*

*Acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce privește evenimentele, iar participarea este permisă EXCLUSIV:

  • persoanelor vaccinate cu ambele doze și care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanelor care prezintă dovada unui TEST RT-PCR NEGATIV efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau TEST ANTIGEN RAPID efectuat în urmă cu maxim 24 de ore
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului)

Testele rapide antigen vor disponibile la acces și se vor pot face, contra cost, de către personal autorizat.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului pentru toate categoriile de public.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Cei peste 5 ani vor purta mască.

KIRK FLETCHER (USA) – „Hands-down one of the best blues guitarists in the world”

Kirk Fletcher are reputația unui performer ce nu trebuie ratat. Viziunea sa unică asupra blues-ului tradițional este în aceeași măsură modernă și autentică. Recunoscut la nivel mondial de critici și public deopotrivă ca unul dintre cei mai buni ghitariști de blues din lume, a câștigat de patru ori Blues Music Award și în 2015 British Blues Award, iar cel mai recent album al său My Blues Pathway a fost nominalizat la Blues Music Awards 2021.

Kirk colaborează cu nume imense cu mulți artiști foarte popular, inclusiv Joe Bonamassa care ”îl consideră pe Kirk a fi unul dintre cei mai buni chitariști de blues din lume”.

Biografie:
Kirk a luat prima dată chitara în mână la vârsta de 8 ani și a cântat alături de fratele său mai mare în biserica tatălui lor. Nu a fost doar o influență gospel în muzica lui, ci mai curând o deschidere spre multe stiluri, de la Jimi Hendrix la Steely Dan. Și poate cea mai importantă lecție pe care Kirk a învățat-o de la fratele său a fost alegerea unui ton personal, un lucru pentru care este recunoscut în ziua de azi.

În următorii ani Kirk Fletcher este interesat de blues-ul tradițional, căutând muzicieni cu care să împartă aceleași opinii. Îl cunoaște pe Al Blake, vocalist și muzicuțist la Hollywood Fats Band, care îl pune în legătură cu muzicieni de pe Coasta de Vest și îi face cadou un contract cu 20th Century Blues Records. În această perioadă apare și primul său album solo I’m Here & I’m Gone. Apare apoi o colaborare cu Kim Wilson de la Fabulous Thunderbirds care îl aduce pe Fletcher în California și mai apoi într-un turneu mondial, dar și participarea pe un disc nominalizat la Grammy. Colaborarea ulterioară cu Charlie Musselwhite confirmă faptul că devenise unul dintre cei mai căutați chitariști ai scenei de blues. Tot la capitolul colaborări se numără și cele cu Doyle Bramhall Sr.Cindy LauperMichelle Branch și un alt turneu mondial alături de Eros Ramazzotti.

Kirk Fletcher (vocal and guitar)
Fabrice Bessouat (drums)
Kriss Jefferson (bass)
Damien Cornelis (keys)

 

LAURA COXShe will… Rock you!

Anunțată pentru seara de 3 septembrie pe scena mare a Braşov Jazz & Blues Festival, foarte tânăra Laura Cox, jumătate britanică şi jumătate franţuzoaică dar… 100% Rock’n’Roll, este exact ceea ce promite, o „Badass Rock’n’Roll Lady care îşi captivează publicul cu solo-urile ei în forţă şi o voce irezistibilă, care o plasează în trena unor predecesoare celebre precum Joan Jett din perioada The Runaways, Nancy Wilson de la Heart ori Nita Strauss, superchitarista lui Alice Cooper.

Inepuizabilă în a sublinia că e mult mai puţin interesată de a promova un look bazat pe sex appeal decât de modul în care stăpâneşte chitara, Laura Cox îşi defineşte stilul ca fiind ‘Southern Hard Blues’, rezultatul unui mix de genuri, trupe şi instrumentişti cu a căror muzică a crescut şi s-a format, iar acesta se relevă cel mai pregnant pe al doilea album al său, Burning Bright, lansat în toamna lui 2019. “You can have softer songs with a southern [rock] edge, and then you go back and the song before will have a harder edge. We try to create different atmospheres and take the audience with us on this musical trip.“ Imaginaţi-vă cum ar suna Joan Jett în stil AC/DC dacă ar fi pasionată de Blues, Country şi Southern Rock.

Influenţată la început de carieră de chitarişti precum Joe Bonamassa, Mark Knopfler sau Slash dar şi de cantautoare ca Sheryl Crow, eclectica rockeriţă a apărut ca o tornadă pe scena muzicală europeană, primul său disc, Hard Blues Shot, din 2017, vânzându-se în doar câteva luni de la lansare în peste 10,000 de copii în Franţa natală, fiind urmat pe parcursul anilor de o serie consistentă de turnee sold-out. Cât despre succesul pe internet… Laura a ajuns rapid la 380,000 de subscriberi pe canalul ei de YouTube şi 90 de milioane de vizualizări!

Revenind la cel mai recent LP al Laurei Cox, Burning Bright, înregistrat în legendarul studio belgian ICP (Johnny Hallyday, The Cure, Vanessa Paradis, Solomon Burke) şi masterizat de Howie Weinberg (Aerosmith, Oasis, The White Stripes), acesta conţine 10 piese de Blues, Classic Rock şi Hard Rock, iar o audiţie vă poate da o idee despre formidabilul talent al acestei chitariste emergente, care îşi compune cu grijă chiar şi solo-urile, precum şi despre infuzia de prospeţime, energie şi forţă din playlist-ul de Blues-Rock pe care ni-l promite în cadrul festivalului de la Braşov.

Text de IOAN BIG