SOLD OUT – Brasov Jazz & Blues Festival – ziua 2

Piața Sf. Ioan - Brașov
Vezi pe Harta

Dacă vrei mai multe bilete apasă pe buton de mai multe ori

Sâmbătă, 4 septembrie 2021@Piața Sf. Ioan (Brașov)
Ora 18.00: Mădălina Pavăl Live Orchestra
Ora 19.30: Sax Gordon & LK Band (USA/DE)
Ora 21.30: Dana Gillespie & Joachim Palden Trio (UK/AU)
Preț bilet presale până la 20 august: 35 lei*
Preț bilet întreg începând cu 21 august: 50 lei*

*Acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce privește evenimentele, iar participarea este permisă EXCLUSIV:

  • persoanelor vaccinate cu ambele doze și care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • persoanelor care prezintă dovada unui TEST RT-PCR NEGATIV efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau TEST ANTIGEN RAPID efectuat în urmă cu maxim 24 de ore
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului)

Testele rapide antigen vor disponibile la acces și se vor pot face, contra cost, de către personal autorizat.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului pentru toate categoriile de public.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Cei peste 5 ani vor purta mască. 

Dana Gillespie & Joachim Palden Trio (UK/AU): “Blues-ul se adresează oamenilor mai interesaţi de muzică decât de modă”

Acompaniată de trioul pianistului Joachim Palden, co-fondatorul legendarului grup austriac Mojo Blues Band, în seara de 4 septembrie, pe scena mare a Festivalului de Jazz & Blues de la Braşov, va urca în premieră în România britanica Dana Gillespie, compozitoare, producătoare şi interpretă cu peste 60 de albume în discografie. Artistă polivalentă, întrucât este şi actriţă de teatru, musical şi film care a lucrat cu regizori precum Ken Russell sau Nicolas Roeg, Dana Gillespie (n. 1949) reprezintă un reper fundamental al Pop culture, a cărei viaţă sfidează ficţiunea. David Bowie a fost primul iubit al Danei, cel care o conducea de la şcoală pe când avea doar 14 ani, şi, un an mai târziu, ea înregistra deja pe cont propriu cu Donovan şi se lansa cu succes în Folk ascultând sfaturile amicului său… Bob Dylan.

Cooptarea în filmele de aventuri produse de Hammer n-a fost surprinzătoare pentru “sexcitanţii” ani ’60 dar uimitoare a fost continuarea parcursului ascendent, solid fundamentat pe creativitate şi talent performativ, al precocei vedete într-un peisaj suprapopulat de “comete” care se bazau îndeobşte pe… nuri. Căci, în mod evident, nu fizicul a primat în distribuirea Danei în anii ’70 în Catch My Soul, o adaptare după Othello, şi în Furtuna lui Shakespeare de la Old Vic, sau în prima montare londoneză a lui Jesus Christ Superstar şi nu a fost nici criteriul în baza căruia i-au fost decernate în anii ’80-’90 premii pentru Best Jazz Album sau Top British Female Blues Vocalist (timp de 5 ani consecutivi!). Căci Dana Gillespie s-a dedicat Blues-ului şi mărturie stau inclusiv discurile scoase cu Joachim Palden, dintre care unul înregistrat live în clubul vienez Jazzland.

Text de Ioan Big

Sax Gordon: „…doesn’t have any trouble ripping up his audiences.” (Billboard)

SAX GORDON este unul dintre cei mai căutaţi interpreţi ai saxofonului de pe scena bluesului actual, atât pentru studiourile de înregistrare, cât şi pentru cluburi sau diverse săli de concerte de pe glob. A cântat mult în turnee şi a înregistrat cu nume faimoase din lumea bluesului cum ar fi: Jimmy Witherspoon, Matt „Guitar” Murphy, Roomful of Blues, Jay McShann, Duck Robillard şi Luther „Guitar Junior „Johnson (care pe 11 aprilie a împlinit 80 de ani!). Zestrea sa de imprimări numără peste 100 de CD-uri, LP-uri şi single-uri, în care a fost alături de alte nume clasice ale R&Bului şi bluesului: Pinetop Perkins, Rosco Gordon, Jimmy McGriff, Champion Jack Dupree, Billy Boy Arnold, Charles Brown, Jimmy McCracklin şi Jimmy „T99” Nelson. Din zona muzicii soul şi jazz, a fost invitat să se alăture altor nume consacrate ale genului: Little Milton, Ben E. King, Martha Reeves, Clarence „Gatemouth” Brown, Herb Ellis, James Cotton, John Hammond, Johnny Copeland, Howard Tate, Hubert Sumlin, Mighty Sam McClain, Charlie Musselwhite, Johnny Johnson, Sherman Robertson şi Joe Louis Walker.

 

Beadle și-a înregistrat primul album, Have Horn Will Travel (Rounder/Bullseye), în 1998. Au urmat alte 4 albume: You Knock Me Out (Rounder/Bullseye), Live at the Sax Blast (Rounder Europe/Me & My Blues), SHOWTIME! (Continental Blue Heaven), and In The Wee Small Hours  pentru care a primit 4 nominalizări la W.C. Handy Blues Award, și 5 nominalizări la Blues Foundation Blues Award.

La Brasov va fi acompaniat de o trupă de instrumentiști excepționali formată din Lars Kutschke (chitară), Atilla Herr (chitară bass), Heiko Jung (tobe) și Till Sahm (pian).