„Demnitate” – Teatrul Avangardia

 

Luni, 6 mai 2019, ora 19.00
”DEMNITATE”
Spectacol prezentat de TEATRUL AVANGARDIA

Piesa Demnitate a fost scrisa de un spaniol, fiind o radiografie extrem de interesanta si lucida a vietii politice de acolo. Prima oara cand am aflat ca un text politic spaniol (numit de unii, poate fortat, thriller), m-am gandit la acele asemanari: cat de asemanatoare cu a noastra este, oare, viata politica spaniola? Simplul fapt ca ei sunt monarhie Constitutionala si ca au niste regiuni destul de diferite cultural, precum Catalunia ori Tara Bascilor, fac viata politica spaniola atat de diferita de ceea ce se intampla pe meleagurile noastre? Coruptia spaniola este atat de specifica lor, atat de diferita?

Cei 2 actori, Marius Manole si Serban Pavlu, au niste interpretari de zile mari. Marius Manole, de fapt, ar fi bun de politician: are o voce foarte misto, da bine pe radio, fara sa vreau sa dau idei partidelor, dar cred ca ar atrage mii de voturi. De fapt, spectacolul fix asa incepe: cu vocea lui Marius Manole invitat la o emisiune de radio. Asa mi-am dat seama de un lucru (l-am constientizat, de fapt, ca era evident): recunosti vocea lui dintr-o mie. Ceea ce pentru un politician e foarte important!
Nu va zic ce fac cei 2 politicieni, pardon, actori, pe scena. Va spun ca ei sunt 2 prieteni care au trecut prin multe. Discutia lor este despre multe: despre trecut, despre viitor, despre politica, despre bani, despre prietenie, despre … alcool. Fiecare gest al lor este important, fiecare replica, fiecare grimasa. Este un adevarat recital actoricesc pe care eu, unul, l-as recomanda tuturor politicienilor. Dac-as fi consilierul vreunui politician, as recomanda din suflet spectacolul. Noi, cetatenii, aflam ceea ce stiam deja, cat de corupti si de falsi sunt politicienii, jocul lor de pe sticla este un joc ACTORICESC, insa ei, politicienii, au de invatat mult mai multe. Si, bineinteles, actorii, caci atat Manole, cat si Pavlu dau adevarate LECTII de actorie.

Regie: Ignasi Vidal
Distributie: Marius Manole si Serban Pavlu
Durata: 1h 20 (fără pauză)

Preț bilet : 30 lei
Comision procesare tranzacție: 3 lei
TOTAL: 33 lei