Familia Addams – Teatrul Excelsior București

Teatrul Sică Alexandrescu

Spectacol în afara competiției prezentat de Teatrul Excelsior București

Preț bilet: 85 lei*
*Evenimentul se desfășoară cu respectarea normele sanitare în vigoare: purtarea măștii de protecție și distanțarea fizică.
Accesul la spectacole NU este condiționat de prezentarea adeverinței de vaccinare sau a unui test negativ.

Libretul: Marshall Brickman & Rick Elice
Muzica și versurile: Andrew Lippa

Traducerea și adaptarea textului: Carmen Stanciu
Traducerea și adaptarea songurilor: Alex Ștefănescu

Regia artistică: Răzvan Mazilu

Distribuţia: Lucian Ionescu, Oana Predescu, Ana Udroiu, Mihai Cheregi, Radu Mitrea, Oana Pușcatu, Alexandru Băluță, Maria Alexievici, Doru Bem, Dan Pughineanu, Andreea Hristu, Iulia Samson, Loredana Cosovanu, Alex Popa, Dan Clucinschi, Ovidiu Ușvat

Regia, coregrafia și costumele: Răzvan Mazilu
Producția muzicală: Alexandra și Alexei Turcan
Decoruri: Sabina Spatariu
Light design: Costi Baciu
Peruci, machiaj: Octavian Mardale
Pregătirea muzicală: Maria Alexievici
Video: Cristian Niculescu
Asistent coregrafie: Monica Petrică
Asistent scenografie, recuzită: Andrei Șova
Efecte speciale șI machiaj prostetic: Școala de Machiaj Prostetic
Corepetitori: Anca Săftulescu, Maria Alexievici
Consultant tango argentinian: Daniel Măndiță
Durata: 2h 30 min

Prezentare spectacol:
Excentrica familie, care la începutul anilor ‘90 cucerea publicul larg prin versiunea cinematografică omonimă, i-a inspirat pe Marshall Brickman, Rick Elice și Andrew Lippa în crearea unei adaptări muzicale originale care revizitează universul Addams dintr-o perspectivă surprinzătoare, confruntându-i pe Gomez și pe Morticia cu ceea ce s-ar putea numi „coșmarul” oricăror părinți: copiii cresc (prea repede). Ajunsă la vârsta adolescenței, Wednesday, unica lor fiică, se îndrăgostește de Lucas Beineke, un băiat drăguț dintr-o familie respectabil de „normală” și decide să îi încredințeze secretul tatălui ei, care nu doar că este nevoit să accepte cruda realitate, ci și să facă ceva ce nu a mai făcut vreodată: să îi ascundă adevărul iubitei sale soții. Totul va lua o întorsătură neașteptată în noaptea când „prea normalii” Beineke ajung să cineze în casa „ciudaților” Addams – un festin nocturn care va confrunta cele două familii cu limitele (a)normalității și cu rezistența în fața schimbării.

Foto: Vlad Catană

Extrase de presă
„Un musical flamboaiant, dark, savuros, mai ales inteligent, în care spiritul original al celei mai celebre familii neconvenţionale se exprimă artistic într-o formă performantă din toate punctele de vedere. (…) „Familia Addams” este nu doar cea mai recentă premieră a genului, ci, mai ales, cea mai reuşită. Răzvan Mazilu şi-a rafinat şi perfecţionat tehnica regizorală, specifică acestui tip de spectacol care cere multă atenţie pentru detalii şi o îmbinare mai mult ca perfectă a tuturor palierelor artistice de creaţie. De la make-up, la peruci, de la light design la pregătire muzicală, de la scenografie şi costume la coregrafie şi interpretare actoricească, totul trebuie să funcţioneze impecabil de sine stătător şi să se integreze etanş în locul său bine calculat din întreg.

Reţeta de musical este matematică aplicată pe care Răzvan Mazilu şi echipa sa o realizează pe scena Teatrului Excelsior cu un twist personal, ce dă autenticitate şi valoare actului artistic.”
Alina Epîngeac / Amfiteatru

„Răzvan Mazilu revine la Teatrul Excelsior, de această dată cu un musical de top care cu siguranţă va face săli pline multe stagiuni de aici înainte.

Clanul îndrăgostit de macabru, morbid şi trist vă face o invitaţie paradoxală: de a fi îngăduitori cu propriile defecte, de a vă cultiva pasiunile oricât ar fi de extravagante, de a renunţa la prejudecăţi şi rutină. Mesajul spectacolului este unul generos, curajos şi  – încă o dată, paradoxal – luminos. Enclava Addams se deschide către lume şi ne invită în casa lor stranie. Şi totul în numele iubirii. Iubirea este cea care şterge diferenţele şi valorizează anormalul.

„Familia Addams” este un spectacol muncit, construit cu migală, precizie, gust, poftă de joc, lucrat meseriaş, perfect echilibrat, în care îşi găsesc loc şi suspansul, dar şi emoţia autentică, farmecul, senzualitatea, eleganţa. O producţie serioasă, cu ştaif, cu clasă, o fericită şi dătătoare de speranţă întâmplare a acestui problematic început de stagiune.”
Răzvana Niță / Acta est fabula