Petra Acker & The Band – lansare EP ”Never Been Better” – Brașov

Acest eveniment a expirat

 

Centrul Cultural Reduta

Sâmbătă, 16 iunie 2018, ora 20.00

Preț bilet adulti: 33 lei (Preț bilet 30 lei + 3 lei comision de procesare a tranzacției)

Preț bilet elevi, studenti, pensionari: 17 lei ( Pret bilet 15 lei + 2 lei comision de procesare a tranzacției)

 

Petra și trupa ei vă invită într-o călătorie muzicală pe ritmuri și armonii de Nu-Soul, Afro, R’n’B, Gospel, Hip-Hop, Jazz și Funk.

Sărbătorind 7 ani de prietenie muzicală, cei patru artiști lansează primul material discografic, un EP ce cuprinde spiritul și esența grupului, inspirată din atmosferă primelor piese și ritmuri pe care Petra și Michael Acker le cântau în anii 2005-2013, din momentul înființării trupei de funk ‘The Others’ impreună cu incă 3 prieteni.

Frații Acker se urcă acum pe scenă sub numele de ‘Petra Acker & The Band’, alături de Albert Tajti și Gabi Matei, împreună cu care au dezvoltat un Groove unic, caracteristic lor, un ‘vibe’ care a evoluat de la începuturile trupei și continuă s-o facă în prezent.

Provenind dintr-o familie muzicală de etnie germană din Brașov, experiența lor debuteaza în anul ‘94, odată cu înființarea grupului ‘Canzonetta’, ansamblul vocal-instrumental de elevi inițiat și condus de Ingeborg Acker. Grupul este activ pană în ziua de astăzi, fiind o adevărată ‘școală’ pentru mulți tineri care au urmat drumul muzicii între timp, iar Petra incă lucrează cu ei frecvent în calitate de solist și indrumător muzical.

În data de 16 iunie se vor regăsi împreună pe scena de la Reduta pentru o nouă experiență de neuitat – alături de actualii ‘Canzonettiști’ care vor completa sonoritățile trupei cu backing vocals și un medley de muzică gospel ca la carte.

Așadar, vă asteptăm cu mare drag la Centrul Cultural Reduta să ne bucurăm de ultimul concert din cadrul turneului de lansare al EP-ului intitulat ‘Never Been Better’. Fiind premergător al albumului care va apărea în octombrie, discul cuprinde exclusiv compoziții originale, produse în colaborare cu Vladimir Coman-Popescu și ‘Uninvited Artists’.

Mai multe despre ‘The Band’
Stilul Petrei Acker este definit de o voce profundă, spontaneitate creativă și experiența unui drum lung prin diferite genuri muzicale și tonalităti – mergând de la melodii clasice în registrul sopran pană larezonanțe mai joase tipice muzicii gospel, garage rock, funk, stoner rock, jazz, soul, R&B, electro, folclor sau blues. Activitatea de pe scenă este completată off-stage mai ales de songwriting și de activități muzicale cu trupe tinere, muzicieni în devenire, studenți, elevi sau iubitori de exprimare muzicală, iar în 2016 a înființat conceptul ‘CircleSounds’, un mix între CircleSinging, bodypercussion și improvizație pentru participanți cu sau fără background muzical. În luna aprilie al acestui an a fost lansat primul ei album în colaborare cu ‘Steven Reich New York Trio’, înregistrat în New Jersey și prezentat la festivalul de Jazz de la Bremen.

Michael Acker este unul dintre cei mai inventivi și activi muzicieni ai scenei românești de Jazz și Nu-Soul. A descoperit basul la varstă de 17 ani, iar atracția pentru Funk s-a concretizat aproape imediat în linii și armonizări complexe exprimate în primul rând prin activitatea sa vastă pe scenele mari ale tării. Tehnica lui s-a format și a evoluat într-un ritm alert de-a lungul anilor, muzică lui afirmându-se în multe direcții, de la Swing, pană la R’n’B și chiar House sau Downbeat, cantată în cele mai diverse formule impreună cu muzicieni autohtoni și internaționali, pe scene din țara și străinătate, ieșind in evidență atât printr-o tehnică impresionantă, liniile de bas caracteristice cât și prin balansul specific adus ansamblului și
compozițiilor proprii.

Albert Tajti, un pianist de seamă al scenei bucureștene, completează formula cu armonii și ritmuri mereu inspirate și contribuie în mod definitoriu atât la compozițiile band-ului cât și la varianta de Duo al proiectului împreună cu Petra la voce și percuție. Albert cântă de la varstă de 7 ani, a studiat instrumentul la Universitatea de Muzică din Cluj și este între timp și unul din cei mai implicați muzicieni din jazz-ul autohton, cunoscut mai ales prin proiecte ca ‘The Jam Community’.

Cu Gabi Matei la tobe reușesc să surprindă cu usurinta acel groove autentic pe care grupul îl dezvoltă de aproape un deceniu. Născut în Giurgiu, Gabi s-a relocat deja de câțiva ani la București, unde cântă cu un număr mare de artiști tineri și nu numai. Susținând scena de Jazz cu un Swing personal, lasă totodată loc pentru ritmurile mai ‘tribale’ marca Petra Acker, mereu influențate de originile muzicii africane, Blues, Soul și Gospel, rezultând în Old-School Funk, Afrobeat și toate cele aferente, înfăptuind o lume sonoră colorată, cu totul aparte.