TEDxBrasov – Download the future

TED este o organizație non-profit dedicată Ideilor ce Merită să fie Împărtășite (Ideas Worth Spreading). A debutat în 1984 ca o conferinţă ce reunea oameni din trei domenii diferite: Tehnology, Entertainment şi Design. De atunci, importanţa şi diversitatea temelor a crescut continuu. Astăzi, TED reinventează accesul și diseminarea cunoștințelor, și facilitează schimbul de idei prin intermediul discursurilor.
TED desfășoară conferințe live la care participă cei mai fascinanți lideri și gânditori ai lumii. Înregistrările discursurilor de la aceste conferințe sunt disponibile online, fiind deja vizualizate de mai mult de un miliard de oameni intersați de dezvoltarea lor intelectuală. Printre vorbitorii acestor evenimente s-au numărat: Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck sau Bono.
Pe site-ul TED.com, înregistrările din timpul conferinţelor TED sunt postate şi distribuite în lume în mod gratuit, sub numele de video-uri TEDTalks. Datorită proiectului de traduceri voluntare, Open Translation Project, video-urile TEDTalks au subtitrări disponibile în peste 90 de limbi.
TED, cu cele două conferințe anuale ale sale, site-ul video TED.com, inițiative și proiecte comunitare, este acum o platformă și o mișcare globală axată pe schimbări semnificative prin puterea ideilor.
TEDx

Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading) TED a creat o platformă locală numiă TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5000 în peste 1200 de orașe din 133 de țări.
TEDx sunt evenimente gratuite, locale şi planificate de către comunităţi, cu scopul de a încuraja inovarea prin oferirea unor îndrumări si mărturii vizionare.
Programul TED Fellows ajută persoane inovatoare din jurul lumii să devină membri ai comunităţii TED şi cu ajutorul TED să amplifice impactul pe care proiectele sau descoperirile lor îl au. TEDx-Ed reuneşte profesori de excepţie cu animatori pentru a creea scurte lecţii video ce pot fi folosite atât în sălile de clasă cât şi pentru studiul individual.

Vă invităm la noua conferință TEDxBrașov: DOWNLOAD THE FUTURE
MODERATOR: BERTI BARBERA

SPEAKERI:

ALEXANDRU DOBRE – SPECIALIST ÎN IMPRIMAREA ÎN 3D
«Viitorul în 3D Printing»

ALEXANDRU BĂDAN – CEO MORA TV
«De ce Smart TV-ul a crescut, în ultimii doi ani, cu peste 500%?»

VALI MALINOIU – SPECIALIST BLOCKCHAIN
«Ce este blockchain și cum va schimba tot ce știai despre bani …și posibil chiar despre Internet.»

MARIANO CASTRO – PERFORMANCE/ Muzician din Argentina
«Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist, Mariano vine din Buenos Aires, și se stabilește în România în anul 2013. Este membru al celebrei trupe neotango Narcotango, dublu nominalizată la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) şi nepot al unei pianiste care a lucrat cu legendarul compozitor de tango Julio De Caro. Este cunoscut în România ca partener de concerte tango al Analiei Selis.»

LAVINIA CHIȚU – PREZENTATOR TV LMG
Prezentatoare TV în LMG – limbajul mimico-gestual
«Pentru că muzica este mai mult decât sunet, este și emoție, dar și mesaj.»

LAURENȚIU DUDĂU – INGINER SOFTWARE
«Despre cum amenințările virtuale devin pericole reale și ce se poate face pentru prevenirea lor.»

ILIE DOBRE – PERFORMANCE
Comentator sportiv Radio Public din România cu 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy.
«Despre promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului»

RAMONA URSU – JURNALIST NEWSWEEK ROMÂNIA
«Puterea societăţii, mult mai mare decât puterea politicienilor.»

DRAGOȘ HÂNCU – CEO AMBER STUDIO
«Industria de gaming are nevoie de un sistem educaţional mai bun şi deduceri fiscale pentru start-upuri.»

SIMONA BIȘBOACĂ – INVENTATOR
Produs alimentar unic, obţinut din culturi ecologice în urma a şapte ani de cercetare.

MIRELA TANC – PROFESOR
A primit titlul de “Profesor inovator în Educaţie” în cadrul competiţiei mondiale: “Global e-Innovation Teacher Award” 2017

VICKI NICOLA
Absolventă a Universității București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, numită și „Regina Cuvintelor”, Vicki Nicola are o experiență de 17 ani în comunicare cu expertiză în relații publice,reviste pentru femei și creare de conținut online. În 2005 s-a înființat THE GROUP, unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare din România, unde Vicki este și în prezent managing partner pe partea de Branded Content.

ADRIAN DUMBRAVĂ
Este Identity and Access Management Consultant la cea mai mare companie de servicii în tehnologia informației din Europa. Având clienți globali, oferă servicii de consultanță în tehnologie, integrare de sisteme şi gestionarea infrastructurii informatice si se concentrează pe tehnologia de afaceri ce permite progresul şi ajută organizațiile să îşi creeze compania viitorului.
De 15 ani activeaza in zona de ONG-uri pe proiecte de educatie ca „Sportul pentru toti” si alte programe de formare in domeniul tehnologiei, oferind din experienta lui celor ce vor sa afle mai multe despre varful de lance in domeniul securitatii datelor.