TOC TOC – Teatrul Avangardia

Vineri, 7 iunie 2019, ora 19.00 @ Teatrul Sică Alexandrescu


TOC TOC
Text de Laurent Baffie
Spectacol prezentat de Teatrul Avangardia București

Distribuţie: Andrei Duban, Anca Țurcașiu, Andreea Samson, Andrei Mateiu, Ioana Barbu, Victor Bucur și Daniel Burcea
Regia: Ricard Reguant
Durata: 1h 40min (fără pauză)
Preț bilet: 75 lei

Prezentare spectacol:

Manii, fobii și… o sedință de psihoterapie în grup.
Te-ai săturat de poantele obișnuite din comediile atât de previzibile cu amanți și amante?

Hai și tu la geniala comedie TOC TOC și vei râde cu lacrimi în mod compulsiv de maniile tale și ale prietenilor tăi.

Scrisă de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, TOC TOC spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Cum acesta întârzie, cei șase pacienți vor începe o sedință ad-hoc de terapie în grup în cursul căreia vor ajunge la cele mai trasnite și totuși plauzibile concluzii.

Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă.

Deși a priori nu este o temă care să se asocieze cu râsul, dacă este abordată din perspectiva unui umor de calitate și de bun simț, spectacolul poate aduce o contribuție majoră la înțelegerea faptului că aceste tulburări sunt destul de des întâlnite în lumea reală.

De fapt, în lume, peste 100 de milioane de persoane suferă de TOC – Tulburare Obsesiv Compulsivă – o tulburare de anxietate caracterizată de gânduri intruzive care produc frică, agitație, comportamente repetitive … Această tulburare este punctul comun pe care îl au cei șase protagoniști ai acestei comedii.

Pe scurt, este vorba despre un spectacol care combină psihologia cu tuse de umor acid de bună calitate. Această combinație, la care se adaugă performanțele actoricești de excepție ale unor actori deosebit de talentați, a transformat spectacolul într-un adevarat fenomen.

TOC TOC este o rara avis a comediilor bulevardiere.

Nu este un amalgam de încurcături și neînțelegeri între perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol în care situația personajelor este una specială, care se bazează pe o circumstanță unică și care aduce toate personajele sub aceeași umbrelă.

Partea distractivă și originală este ca spectacolul își menține perfect dinamismul, fără să aibă timpi morți, folosind hazul unor personaje destul de bizare, fiecare posesor al unei manii semi-nebunești, personaje care ajung să îi înduioșeze pe spectatori pe măsură ce piesa curge, iar ei se lasă încet-încet descoperiți, în mod deschis, pe scenă.

Videohttp://https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=WBTI_6Ivtto