Jazz & Blues Festival 2016

https://www.facebook.com/Brasovjazz/ 

Prezentare Brașov Jazz & Blues Festival

Asociația Culturală Fanzin aduce jazz-ul în orașul de la poalele Tâmpei de cinci ani consecutivi. Din 2013 până în prezent nume importante ale jazz-ului și blues-ului au urcat pe scena de la Brașov în premieră și an de an festivalul a crescut reușind să își creeze un public pasionat și devotat.
În 2013 trupa Tanghetto din Argentina a cântat în premieră în România, la Brașov Jazz & Blues Festival. Sharrie Williams, considerată prințesa gospel-ului și blues-rock-ului a ajuns să fie iubită de publicul brașovean, care a cântat și a dansat alături de ea într-un spectacol magnific, în 2016. Duke Robillard Band a venit din SUA pentru prima dată în țara noastră la festivalul de la Brașov, la fel și celebrele trupe Chat Noir și Submotion Orchestra.
Tradiția continuă, astfel că la cea de-a cincea ediție, ce va avea loc în perioada 7-9 septembrie 2017, alte două trupe consacrate de jazz vor ajunge în țară, în premieră, la Brașov Jazz & Blues Festival – Benedikt Jahnel Trio din Germania și Joanne Shaw Taylor din Marea Britanie.
Cu concerte live de jazz și blues la care sala a aplaudat în picioare, cu Jam Session-uri în care cei mai buni artiști ai scenelor internaționale au cântat împreună, cu workshop-uri la care muzicienii au împărtășit din secretele artei lor, Brașov Jazz & Blues Festival a ajuns la cea de-a V-a ediție. Vom asculta jazz împreună și în anii ce vor urma.

Lasă un răspuns