Pentru a cumpăra bilete* folosiți butonul de mai jos. Apăsați o dată sau de mai multe ori în funcție de câte bilete doriți să cumpărați.
*Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit la festival dacă sunt însoțiți de un adult.
Prețul inițial a fost: 65,00 lei.50,00 leiPrețul curent este: 50,00 lei.Citește mai mult
Premieră în Brașov
Carlos Bica & AZUL (POR/ DE)
Piața Sf. Ioan – Brașov, vineri 12 august 2022, ora 18.00
Carlos Bica este unul dintre cei mai prolifici contrabasiști portughezi și vine la Brașov alături de proiectul de succes AZUL (Frank Möbus şi Jim Black). Rădăcinile culturii portugheze își pun amprenta pe temperamentul muzical al lui Carlos Bica și AZUL, grupul care a reușit să scoată pe piață cel mai bun album de jazz portughez al tuturor timpurilor.
Pe 12 august, vibrațiile muzicii portugheze vor încălzi atmosfera serilor răcoroase de vară din Brașov cu un concert spectaculos.
Premieră în România
Michael Olivera & The Cuban Jazz Syndicate (CUB)
Piața Sf. Ioan – Brașov, vineri 12 august 2022, ora 20.30
Seara va fi încheiată de Michael Olivera & The Cuban Jazz Syndicate (Cuba) cu un concert ce se va concretiza într-o experiență unică și irepetabilă pe care o vom împărtăși cu muzica cubaneză de ieri și de azi.
Michael Olivera & The Cuban Jazz Syndicate, este o trupă solidă de muzicieni cubanezi uriași conduși de talentatul baterist Michael Olivera. Câștigători și nominalizați la premiile Latin Grammys, fiecare dintre ei are propria sa istorie și traiectorie muzicală, cântând cu artiști precum Chucho Valdez, Celia Cruz, Paquito D Rivera printre mulți alții.
Colaborările cu Rick Wakeman, Sting, Quincy Jones, Paquito de Rivera, Marcus Stockhausen sau Yonathan Avishai, precum şi prezenţa sa pe mai mult de 50 de înregistrări discografice, spun multe despre valoarea de muzician al lui Michael Olivera, baterist, producător şi compozitor cubanez care a studiat la Şcoala Naţională de Arte din Havana şi a debutat în 2016 cu aclamatul album Ashé (“Divine Blessing”), pentru a se impune în doar câţiva ani, inclusiv în Europa, drept unul dintre cei mai importanţi percuţionişti de pe scena actuală de Jazz. Important nu doar ca virtuoz ci şi ca aranjor şi creator de muzică originală, despre care legendarul pianist Chucho Valdés spunea: “Michael Olivera opens the way to a new proposal with a generation of important musicians giving a masterful contribution to this work. Using elements of Afro-Cuban music, contemporary Jazz and flamenco he has achieved this beautiful fusion.”
Însoţit de The Cuban Jazz Syndicate, Michael Olivera va concerta, în premieră în România, în cadrul Braşov Jazz & Blues Festival pe 12 august 2022.
Apariţia în festival, alături de Michael Olivera, al super-talentatului ansamblu creat de el, alcătuit din muzicieni printre care se numără nominalizaţi şi câştigători de premii Latin Grammy, ranforsează caracterul aniversar al evenimentului, ajuns la ediţia a X-a – tradiţia organizării sale anuale nu a fost întreruptă nici de pandemie -, inclusiv prin faptul că vor interpreta pentru întâia oară în faţa melomanilor români compoziţii de pe cel mai recent album, Michael Olivera and The Cuban Jazz Syndicate: Y Llegó la Luz (“And the light came”), din 2021.
Relocat în Spania, la Madrid, încă din anii debutului discografic, Michael Olivera a fost invitat să concerteze în cele mai importante festivaluri de Jazz din întreaga lume, de la Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz sau Barcelona Jazz Festival, până la Blue Note NY, Blue Note Tokyo şi Jakarta Jazz Festival. Prodigiosul artist îşi trage inspiraţia din muzica tradiţională cubaneză şi hispanică dar modul în care metamorfozează sonorităţile seculare trecându-le prin filtrul propriei creativităţi conferă temelor sale o identitate de o modernitate cu totul aparte, ce aminteşte de explorările marelui John Coltrane din ultima parte a vieţii sale.
Concertul lui Michael Olivera din cadrul Braşov Jazz & Blues Festival e realmente un eveniment ce nu ar trebui ratat de către fanii Latino Jazz-ului, combinând visceralitatea ritmurilor originare şi frazarea deschisă, specifică improvizaţiei experimentale, într-un produs cultural plin de culoare, vervă şi imaginaţie.
Text de Ioan Big