19:00 - 23:00

BRASOV JAZZ & BLUES FESTIVAL – Ziua 1

MIERCURI, 12 septembrie, ora 19.00 – Seara de jazz românesc
BLUE NOISE (România)
JAZZYBIT (România)
DECEBAL BĂDILĂ TRIO (România)
Preț bilet: 50 lei
Centrul Cultural Reduta

 

Blue Noise (România)
Blue Noise – o poveste a cappella în sonorități de jazz din anii ’50 – ’60, ritmuri de pop, rhythm and blues și beat.
Un “laborator de voci”, în care sunetele şi sonorităţile “blue” şi melancolice ale jazzului se întâlnesc cu disonanța și neliniștea “noise-ului” urban. Şase voci cu timbre diferite care vor să emoționeze și să impresioneze prin bucuria de a cânta împreună, pasiunea pentru muzică şi carisma inconfundabilă!
Elena Moroşanu (Mezzo-soprano), Flavia Zoe (Alto), Veronica Prodan (Soprano), Bogdan Tudor (Bass), Mihail Grigore (Tenor), Denis Bolborea (Beatbox) şi cântă împreună de trei ani, surprinzându-i pe cei care vin să îi asculte. Cele şase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, interpretează melodii de jazz sau şlagăre pop-rock din repertoriul internaţional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor.

Premianţi ai multor concursuri muzicale instrumentale, vocale, de jazz şi cu foarte multe colaborări cu artişti cunoscuţi din ţară, dar şi din străinătate, membrii trupei Blue Noise propun un recital cu piese din repertoriul internaţional (câteva dintre ele interpretate chiar în aranjamentul propriu).

Link:
https://www.youtube.com/watch?v=Lr90mEjg5cc
https://www.youtube.com/watch?v=zkSke8Ahdm0

 

JazzyBIT (România)
JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara (România) format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului, ultimele două fiind acordate de către Fundația Culturală Jazz Banat.

Trupa desfășoară o bogată activitate concertistică, numărând aproape 200 de concerte în primii 6 ani de activitate. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în 9 țări, pe 2 continente, participând la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.

Link: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SARSz0j7QQI

 

Decebal Bădilă Trio (România)
Decebal Bădilă este considerat ca fiind cel mai mare basist român. Grație disponibilităților sale de excepție – tehnica instrumentală surprinzătoare, simț ritmic, memorie și fantezie improvizatorică, subtilitate armonică, cariera lui Decebal Badila atât ca muzician de studio, cât și ca performer live a însumat un mare numar de participări la înregistrari, concerte, emisiuni TV si festivaluri de jazz in Europa, Asia, America Latina alaturi de Clark Terry, Sammy Nestico, Bob Mintzer, Larry Coryell, Chaka Khan, The Temptations, The Supremes, Bireli Lagrene, Marc Russo, Brandon Fields, Graham Haynes, Shirley Bassey, Maria Schneider, Koono, Horst Jankowski, Markus Stockhausen, Tony Lakatos, Wolfgang Haffner, Peter Weniger, desigur Eugen Cicero si multi altii.

Are o discografie proprie compusă din două albume ,,Nothing But Bass’’ în anul 1995 care s-a bucurat de o recunoaștere internațională și ,,Archibald’s Dance’’ în anul 2001, album apreciat pentru virtuozitatea, muzicalitatea și modernismul creațiilor. Începând cu anul 1998 devine membru al ,,Big band-ului SWR’’ din Stuttgart, fapt care constituie pentru Decebal atât autocunoaștere cât și o sursă de muzică braziliană. Aparițiile sale la edițiile 2004 și 2005 la Festivalul Internațional de Jazz de la București au venit să reconfirme și în țarî incontestabila consacrare a artistului pe scenele lumii. La Brasov va cânta impreună cu Petrică Andrei (pian) și Vlad Popescu (tobe).

Link: https://www.youtube.com/watch?v=FbMjzbSw_AU&t=228s

 Mai multe informații pe www.brasovjazz.ro