Încarc Evenimente

Pentru a cumpăra bilete* folosiți butonul de mai jos.  Apăsați o dată sau de mai multe ori în funcție de câte bilete doriți să cumpărați.

*Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit la festival dacă sunt însoțiți de un adult.

50,00 leiCitește mai mult

Raphael Wressnig feat. Gisele Jackson (AU/ SUA)

Piața Sf. Ioan – Brașov, sâmbătă 13 august 2022, ora 18.00

Raphael Wressnig (Austria) este considerat unul dintre cei mai virtuozi organiști din lume la această oră, talentul său fiind răsplătit cu mai multe nominalizări la categoria “best organ player of the year” de către Downbeat Critics Poll. Fan declarant al celebrei orgi Hammond B-3, Raphael își trage inspirația de la câțiva predecesori faimoși, printre care Joe Zawinul (zeul clapelor în minunatul grup de fusion Weather Report), Jimmy Smith sau Booker T. Jones, cu toții aflați în grupul select al maeștrilor organiști.

Tehnicitatea și versatilitatea sunt principalele sale atuuri, astfel că repertoriul poate varia fără probleme de la jazz la blues și de la funk la soul. Dotat cu un talent compozițional foarte special și ajutat de excelente capacități de aranjor, Raphael Wressnig a reușit să ajungă la cifre cu care foarte puțini muzicieni austrieci se pot lăuda – 20 de albume sub nume propriu și încă aproape 50 pe care are statut de colaborator. Totuși, dincolo de toate astea, se pare că faima i-a fost adusă de prestațiile din concert, acolo unde publicul asistă la un melanj minunat între distracție efervescentă și măiestrie artistică.

De această dată, Raphael Wressnig revine pe scena din Brașov alături de Gisele Jackson (SUA). Gisele și-a început cariera în corul lui Ray Charles și în trupele Donnei Summer și a lui James Brown. Diva internațională și apreciatul organistul aduc muzica soul, blues și funk într-o lume modernă și vor oferi publicului un nou mod de a experimenta aceste genuri muzicale vechi.

Premieră în România

JOHN NÉMETH: Muzicuţă, voce… pur entertainment!

Piața Sf. Ioan – Brașov, sâmbătă 13 august 2022, ora 20.30

Faptul că în 2021 a fost nominalizat la premiul B.B. King Entertainer of the Year în cadrul prestigioaselor Blues Music Awards, iiar în 2022 a câștigat premiul Cel mai bun vocalist și a fost nominalizat și la categoria Cel mai bun interpret la muzicuță spune multe despre experienţa memorabilă pe care o oferă publicului în concert super-muzicianul american John Németh, ce va cânta, în premieră în România, în line-up-ul Braşov Jazz & Blues Festival, care va avea loc în perioada 11-14 august pe trei scene amplasate în Piaţa Sf. Ioan, Piaţa Brassaï şi parcul Nicolae Titulescu din oraşul de la poalele Tâmpei.

Prezenţa muzicianului din Idaho în festival ranforsează caracterul aniversar al evenimentului, ajuns la ediţia a 10-a (tradiţia organizării sale anuale nu a fost întreruptă nici de pandemie), inclusiv prin faptul că John Németh celebrează 20 de ani de la debutul lui discografic, The Jack of Harps, din 2002, ce a marcat începutul ascensiunii sale rapide, odată cu relocarea în San Francisco, colaborările cu Junior Watson şi Anson Funderburgh şi, mai ales, semnarea contractului cu reputatul label Blind Pig Records, care i-a adus notorietatea naţională prin albumul Magic Touch din 2007. Un an mai târziu, Németh a fost cooptat pe Elvin Bishop să contribuie cu vocea pe patru dintre piesele de pe albumul său nominalizat la Grammy, The Blues Rolls On.

Mutarea în Memphis cu aproape un deceniu în urmă, lansarea ca independent al unui tandem de discuri live şi apoi revizitarea în manieră Blues a unor clasice de Soul, din care a rezultat LP-ul de studio Memphis Grease, a fost în mod cert de bun augur, fiindcă John Németh a fost nominalizat în 2013 la nu mai puţin de cinci Blues Music Awards – la categoriile B.B. King Enteratiner of the Year, Instrumentalist-Harmonica, Soul Blues Male Artist, Soul Blues Album (pentru Soul Live) şi Contemporary Blues Album (pentru Blues Live). Anul următor avea să şi câştige de altfel premiul pentru cel mai bun muzician de Soul Blues.

Până în momentul actual, în 20 de ani de carieră, John Németh a fost nominalizat de 20 de ori la BMA, fără a pune la socoteală alte numeroase premii, inclusiv două Blues Blast Music Awards, sau clasările albumelor sale cu regularitate în Top 10 Billboard Blues Chart. În 2020, şi-a lansat cel de-al 10-lea album de studio, Stronger Than Strong, care îi reconfirmă capacitatea de a îmbina aromele retro şi moderne ale Blues-ului cu sonorităţile Soul într-un mix formidabil de entertaining. Din fericire, vom avea şi noi posibilitarea să îl ascultăm pe JOHN NÉMETH în august, la Braşov Jazz & Blues Festival.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top