Încarc Evenimente

Pentru a cumpăra bilete* folosiți butonul de mai jos.  Apăsați o dată sau de mai multe ori în funcție de câte bilete doriți să cumpărați.

*Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit la festival dacă sunt însoțiți de un adult.

50,00 leiCitește mai mult

KIRK FLETCHER (USA) – „Hands-down one of the best blues guitarists in the world”

Piața Sf. Ioan – Brașov, duminică 14 august 2022, ora 18.00

Kirk Fletcher are reputația unui performer ce nu trebuie ratat. Viziunea sa unică asupra blues-ului tradițional este în aceeași măsură modernă și autentică. Recunoscut la nivel mondial de critici și public deopotrivă ca unul dintre cei mai buni ghitariști de blues din lume, a câștigat de patru ori Blues Music Award și în 2015 British Blues Award, iar cel mai recent album al său My Blues Pathway a fost nominalizat la Blues Music Awards 2021.

Kirk colaborează cu nume imense cu mulți artiști foarte popular, inclusiv Joe Bonamassa care ”îl consideră pe Kirk a fi unul dintre cei mai buni chitariști de blues din lume”.

Kirk a luat prima dată chitara în mână la vârsta de 8 ani și a cântat alături de fratele său mai mare în biserica tatălui lor. Nu a fost doar o influență gospel în muzica lui, ci mai curând o deschidere spre multe stiluri, de la Jimi Hendrix la Steely Dan. Și poate cea mai importantă lecție pe care Kirk a învățat-o de la fratele său a fost alegerea unui ton personal, un lucru pentru care este recunoscut în ziua de azi.

În următorii ani Kirk Fletcher este interesat de blues-ul tradițional, căutând muzicieni cu care să împartă aceleași opinii. Îl cunoaște pe Al Blake, vocalist și muzicuțist la Hollywood Fats Band, care îl pune în legătură cu muzicieni de pe Coasta de Vest și îi face cadou un contract cu 20th Century Blues Records. În această perioadă apare și primul său album solo I’m Here & I’m Gone. Apare apoi o colaborare cu Kim Wilson de la Fabulous Thunderbirds care îl aduce pe Fletcher în California și mai apoi într-un turneu mondial, dar și participarea pe un disc nominalizat la Grammy. Colaborarea ulterioară cu Charlie Musselwhite confirmă faptul că devenise unul dintre cei mai căutați chitariști ai scenei de blues. Tot la capitolul colaborări se numără și cele cu Doyle Bramhall Sr.Cindy LauperMichelle Branch și un alt turneu mondial alături de Eros Ramazzotti.

Sharrie Williams (SUA) – The Princess of Gospel Rockin’ Blues

Piața Sf. Ioan – Brașov, duminică 14 august 2022, ora 20.30

The Princess of Gospel Rockin’ Blues se întoarce la Brașov pe 14 august 2022. După 9 ani de festival, concertul susținut Sharrie Williams a rămas unul dintre cele mai apreciate concerte de blues de care am avut parte până acum.

Cântăreaţa de blues recunoscută internaţional provine din Statele Unite ale Americii, dar concertează de vreo 20 ani cu mare plăcere şi în Europa. A participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului blues-rock-ului.

Asta pentru că reuşeşte să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale. Atu-ul ei cel mai mare este concertul live şi spectacole pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate. A fost premiată şi nominalizată aproape la tot ceea ce se putea, toate premiile şi distincţiile din branşa blues-ului internaţional.

Sharrie Williams este cotată printre primii 15 interpreți de blues din Statele Unite. În jurul ei s-au creat şi alte trei trupe foarte cunoscute în domeniul blues-ului, toţi fac parte din topul celor mai buni interpreți de blues la ora actuală aflaţi pe val.

Dezactiveaza titlul coloanei Mega Menu

Go to Top